Glädjen över att vara igenom en kris firar vi ofta med en ny matkultur, nya rätter och drycker. Efter andra världskriget bryts den tysk- och franskinspirerade matlagningen som gällt sedan 1600-talet. Snapsen ersätts av vin, ättiksinlagda grönsaker byts mot frysta och fyrarättersmiddagen blir nu en trerätters. Enklare och inte så märkvärdigt är ledorden.
Richard Tellström, docent i måltidsvetenskap, berättar om den svenska matkulturens kanske största nyorientering någonsin, rekordårens matskaparglädje!
Afternoon tea på Vasamuseet
Tre gånger per termin arrangerar museet afternoon tea i kombination med föredrag med kulturhistorisk inriktning.
Servering från klockan 14.30, föredraget börjar 15.30.
Bokning
Biljetter bokas via Nortic. Efter genomfört köp skickas bekräftelsemejl från Nortic till angiven e-postadress, men det finns risk att det hamnar i skräpmejlen så titta efter där.
Om du har problem att använda biljettköpstjänsten, kontakta Nortic som tillhandahåller Vasamuseets biljettsystem.